Aromaterapi

Hårborttagning för män – behandlingar mot oönskad hårväxt

Lider du av oönskad hårväxt och vill veta om olika behandlingsmetoder för dig som man? Många upplever detta ämne genant och inget man pratar om tillsammans med andra. Däremot är du inte ensam med dina funderingar – det finns många män som vill få bukt med sin oönskade kroppsbehåring men som inte vet vad man kan göra åt det.
Vi ger dig tips på olika behandlingsmetoder som går att utföra på egen hand eller hos en professionell behandlare på hudvårdsalong. I stället för att avlägsna håret med en rakhyvel eller rakapparat kan du testa en av behandlingsmetoderna nedan för ett resultat som håller en längre tid. Du väljer själv vad som känns bäst.

Permanent hårborttagning med laser

Den mest effektiva metoden för ett permanent resultat är hårborttagning med laser. Nordiskakliniken.se har en bra hårborttagning med laser. Denna behandling fungerar bäst på mörka hårstrån och avlägsnar håret efter 6–8 behandlingar. Håret tas bort med hjälp av en stark laserstråle med två våglängder som omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. En laserbehandling tar max 1 timme och känns ungefär som små varma stick i huden. Det är med andra ord en närmast smärtfri behandling.

Permanent hårborttagning med Soprano Ice

En annan metod som verkligen fungerar när det kommer till permanent hårborttagning är en behandling Sveriges Skönhetscenter gör – hårborttagning med Soprano Ice Platinum. Behandlingen gör inte ont (den känns knappt) och kombinerar ljus med tre olika våglängder för att få bort håret. Om du tycker detta låter intressant ska du inte tveka att boka in en kostnadsfri konsultation där du får all information du behöver om behandlingen och dess fördelar. Denna behandling kan göras på alla områden på kroppen. ​

Soprano Ice Platinum

Du kan även göra en permanent hårborttagning hos Acnespecialisten. De använder sig också av metoden Soprano Ice Platinum, som räknas som den modernaste hårborttagnings-behandlingen som finns att göra på marknaden. Det är också den enda metoden som är smärtfri. Hos Acnespecialisten kan du behandla de flesta nyanserna på hårstrån, med undantag för gråa, blonda och röda hårstrån. Även hos denna klinik kan du boka in en kostnadsfri konsultation där ni går igenom vad som är bra att tänka på samt vilket resultat du kan förvänta dig.

Epilator för män

En epilator är en elektrisk maskin som fungerar likt en rakapparat. Men i stället för att raka av håret, så avlägsnar en epilator håret från rötterna vilket ger ett långvarigt resultat. Med hjälp av en epilator kan du bibehålla din lena hud i upp till 4 veckors tid. Denna metod är lämpad för de flesta områden på kroppen och kan med fördel användas på känslig hud. Epilator på intimområden fungerar likt andra hårborttagningsmetoder, dock känns det mer än exempelvis intimrakning eftersom man avlägsnar hårstrån från dess rötter.

Hårborttagningskräm för män

En hårborttagningskräm är en skonsam metod som är helt smärtfri och kan enkelt utföras på egen hand hemma i duschen. Med hjälp av en hårborttagningskräm kan du få ett resultat som håller i cirka en vecka.

Beroende på hur grova hårstrån du har kan du behöva återapplicera krämen på det önskade kroppsområde för att avlägsna allt hår.

Krämen ”No Hair Crew” är hårborttagning för intimområden hos män. Den innehåller milda ingredienser och avlägsnar håret efter 3 minuters verkningstid.

Vax - hårborttagning för män

Vaxning för hemmabruk har blivit en väldigt populär behandlingsmetod för oönskad hårväxt hos män. Med hjälp av självhäftande pappersremsor avlägsnar du håret vid dess rötter vilket ger ett långvarande resultat i flera veckors tid.

Testa ” Nad’s for Men Wax Strips” som har en kylande effekt på huden och avlägsnar håret med en gång. Detta vax kan du även använda som hårborttagning på ben och intimoråden.

Intim hårborttagning för män på salong

Denna metod utförs av professionella hudterapeuter på utvalda salonger runtom i landet. Intimvaxning, även kallad för manzilian, görs med hjälp av sockervax och honungsemulsioner vilket passar bra för det känsliga intimorådet. För att göra denna behandling behöver man ha minst 5 mm hårutväxt så att håret kan fästa på vaxet. Resultatet håller i cirka 3–5 veckor.
Hitta alla salonger som utför intim hårborttagning för män via Bokadirekt.se